Het water verhitten, hieraan toevoegen de Saoto (soepmix), de selderij, de
pimentkorrels, de ui en het laurierblad; het geheel omroeren en 15 minuten
koken.Tijdens het koken de bouillon enkele malen omroeren. Het
tajerblad wassen en in de bouillon meekoken, haal het vervolgens uit de
bouillon en klop het fijn tot moes. Kook de Masterbeef 10-15 minuten in
ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en
snijdt het in blokjes. Week de gedroogde garnalen circa 15 minuten in warm
water.
Het
Masterbeef, de soepkip, de gedroogde garnalen, de in stukken gesneden
tomaat in de margarine bakken en daarna aan de bouillon toevoegen; voeg
aan de bouillon tevens de verse peper toe.
De okers wassen, de uiteinden verwijderen en ze vervolgens in ronde
plakken snijden. De antroewa ‘s in stukjes snijden, aan de bouillon
toevoegen en 5-10 minuten koken tot die zachtgekookt zijn, daarna de oker
toevoegen en de soep 15 minuten doorkoken; voeg de laatste 5 minuten het
tajerblad toe.
Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |